CATEGORII
ARTICOLE SIMILARE
Scris de: Seceleanu Cristian
Rizeafca (Alosa caspica nordmani),este o scrumbie mai marunta, ceva ceva mai mare decit o sardea. Ea zaboveste mai multa vreme in Dunare, se urca si pina la Turnu Severin, trece si in balti, ceea, ce nu fac altele ba,unele din ele se deprind asa de bine, incit le apuca si primavara tot in apele noastre dulci.
Scrumbiile-de-Dunare sunt bogatia noastra. Carnea lor gustoasa, grasa, desi cu multi spini, este cautata. Proaspete, fripte in hirtie ca sa nu se scurga prea mult grasimea, sint pe placul celor mai alesi gastronomi. Se pastreaza insa mai mult sarate si afumate, carnea lor fiind foarte delicata, usor stricindu-se daca nu e pestele mincat la scurt timp dupa ce s-a prins. Erau ani cind se prindeau milioane de bucati. Rizeafca de asemenea se prinde cu sutele de mii pe an, sarindu-se de regula la butoi, deoarece e prea mica spre a se minca proaspata.
GALERIE